random_image.jpg

Η Καλέντουλα είναι ένα όμορφο αγριολούλουδο, πολύ συνηθισμένο στην Ευρωπαϊκή ύπαιθρο. Το όνομα της προέρχεται από τη λατινική λέξη ‘kalendae’ (καλένδες) που σημαίνει πρώτη μέρα του μήνα, πιθανώς γιατί η καλέντουλα ανθίζει τις πρώτες μέρες των περισσότερων μηνών του χρόνου. Είναι ευρέως διαδεδομένη για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Μοιάζει πολύ με τη μαργαρίτα. Τα άνθη της είναι έντονα κίτρινα ή πορτοκαλί. Η περίοδος ανθοφορίας της είναι πολύ μεγάλη και κρατάει από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Μερικές από τις ιδιότητες της

  • Τα άνθη της είναι βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις σαλάτες ως γαρνιτούρα και για να προσθέσουν χρώμα.Επίσης, περιέχουν αιθέρια έλαια, βιταμίνη C, ασβέστιο και σημαντικές ποσότητες πυριτίου, ο συνδυασμός των οποίων, καθιστά την καλέντουλα ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων.
  • Συμβάλλει στην ευρωστία του δέρματος και συμμετέχει στην ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών Ακόμη, δίνει ελαστικότητα στο δέρμα, καταπολεμώντας ραγάδες και ρυτίδες.
  • Κομπρέσες τσαγιού μπορούν να θεραπεύσουν πληγές που επουλώνονται δύσκολα, μολύνσεις , ελαφρά εγκαύματα, αποστήματα, ουλές.
  • Οι γαργάρες με τσάι, επίσης, βοηθούν σε περίπτωση στοματίτιδας, φαρυγγίτιδας ή και πονόδοντου.
  • Φυτικά εκχυλίσματα του φυτού χρησιμοποιούνται ευρέως για την παρασκευή καλλυντικών, προφανώς λόγω της παρουσίας των ενώσεων σαπωνίνες, ρητίνες, και αιθέριων ελαίων στο φυτό.

BioParnon Herbs

Ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του, αντιλαμβανόταν ότι η φύση, είναι ένας κόσμος που του προσφέρει ότι χρειάζεται για να επιβιώσει και να είναι υγιής. Σύμφωνα με μελέτες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγεία

   

 

BioParnon

Αναπαύσεως
Άστρος Άρκαδιας
22001
bioparnon@gmail.com

Τηλέφωνο

+30 (27550)-22690